Szedd magad burgonya

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad eper, illetve a szedd magad sárgabarack, szilva és egyéb gyümölcs akciók, de még a szedd magad burgonya is. De nemcsak a gyümölcs szedd magad, a levendula is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.  Az utóbbi időben pedig már a krumplit is maguk szedhetik a lelkes érdeklődők.

Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni. A burgonya is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Krumplifesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség a téli zöldség beszerzésére, hiszen a számos programon túl vásárlási lehetőség is várja a látogatókat. egyaránt.

Szedd magad burgonya

A burgonya egész évben elérhető, köszönhetően a számos fajtának és a jól tárolhatóságának. A burgonya szezon ettől függetlenül június elejétől egészen október végéig tart – természetesen az időjárás függvényében. Sokan ebben az időszakban – főleg ősszel – közvetlenül a termelőktől vásárolják a friss, roppanós burgonyát. De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket.

Ezek az akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a zöldségek, gyümölcsök szedésébe. Ezeken az akciókon a család téli gyümölcs, zöldség mennyiségét is le lehet szüretelni. Így egészen biztosan tudni fogjuk, honnan származik és vitamindús, nap érlelte gyümölcsöket, zöldségeket szüretelhetünk. Nem utolsó sorban jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá, mintha a bevásárló központokban vásárolnánk meg.

A burgonya szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom