Tartalomjegyzék
A sütőben sült krumpli a sült krumpli tovább fejlesztett változata. Nagyon egyszerűen és számos módon variálva elkészíthető népszerű köret, mely kicsiknek, nagyoknak egyaránt nagy kedvence. Sütőben sütve sok időt is megspórolunk a készítésével. Mire érdemes figyelni az előkészítés során? Lássuk:
- C típusú burgonyát vásároljunk, melyek a sütnivaló burgonya megjelölését takarják a csomagoláson, ezek kiválóan alkalmasak a sütésre
- ízletes, jó ízű krumpli vásároljunk, érdemes ehhez többféle burgonya fajtával is próbálkozni
- hideg vízben áztassuk legalább tíz-tizenöt percig, így a keményítő eltávolítható róla
- érdemes kicsit előfőzni, majd leszűrni és konyharuhán hagyni teljesen megszáradni
- napraforgó olaj helyett próbáljuk ki a kókuszzsírt vagy mogyoróolajat
Sütőben sült burgonya receptje
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb burgonya
- só – ízlés szerint
- 4 dl mogyoróolaj, vagy kókuszzsír
A ropogós sütőben sült krumpli elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a krumplit meg kell pucolni, majd hosszában egy centis darabokra vágni.
- Ezután alapos mosást követően egy nagy vízzel teli tálba kell tenni a burgonya darabokat és hagyni ázni 10-15 percig.
- Majd leszűrjük, egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.
- Amíg lecsöpög, szárad, addig egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és vékonyan megkenjük kókuszzsírral vagy olajjal.
- A lecsöpögtetett krumpli csíkokat egymás mellé halmozzuk a tepsiben úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást.
- A tetejüket is megolajozzuk majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
- 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Menet közben néha szükséges átforgatni a burgonyákat, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön. Sülés után sózzuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.
Amíg sül készíthetünk hozzá finom (pl. fokhagymás) mártogatóst. Készíthetjük édesburgonyából is, annak az ízvilága teljesen más, érdemes kipróbálni azzal is. Kínálhatjuk önmagában, mártogatóssal vagy sült húsok, halak, sajtok mellé köretnek is.
Így készül a TÖKÉLETES házi SÜLT KRUMPLI :
https://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya
Vissza a kategória cikkeihez