Hagymás tört burgonya

A hagymás tört burgonya egy nagyon egyszerűen elkészíthető népszerű étel hazánkban. Nagy előnye, hogy számos módon ízesíthető, érdemes próbálkozni velük. Leginkább az őszi, téli szezonban kerül előtérbe ugyanis remek körete a házi kolbászoknak, különböző hurkáknak, sült oldalasnak egyaránt. De kitűnő választás fasírtok, egyszerű sült húsok mellé is. Savanyú káposztával és finom házi csemege uborkával tálalva az igazi. Ugyan nem egy kalóriaszegény étel és bár nem a fogyókúrás étkezések remek kiegészítője, de egyszer-egyszer mindenki kipróbálhatja!

Egyszerű hagymás tört burgonya receptje

Hozzávalók:

A hagymás tört krumpli elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a krumplit meg kell pucolni, kockákra vágni és kevés sóval, a babérlevelekkel együtt, annyi hideg vízben, ami ellepi fel kell tenni főzni.
  2. Ha megpuhult le kell szűrni róla főzőlevet és a babérleveleket ki kell venni belőle.
  3. Közben meg kell pucolni és apró kockára kell vagdosni a vöröshagymát. Aki hagymásabban szereti, tehet hozzá még egy fejet.
  4. Majd a vajon egy nagyobb edényben üvegesre kell párolni az össze kockázott vöröshagymát (lehet akár lilahagyma is) és a tűzről félrehúzva hozzá kell keverni a – legalább 2 kávéskanálnyi – őrölt fűszerpaprikát.
  5. Ezután a leszűrt burgonyát hozzá kell adni a fűszeres hagymához és folyamatos keverés mellett az egészet bele kell önteni.
  6. Keverjük össze alaposan, hogy mindenhol érje a hagymás paprika a burgonyát. Nem baj, ha összetörik, erre utal a neve is, bár ne legyen belőle burgonyapüré.
  7. Végül fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal és még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Hagymás krumpli:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom