Eladó krumpli

Eladó krumpli után elsősorban a burgonya szezonban keresünk. Jó esetben meg tudjuk határozni, hogy mikor van a népszerű élelmiszer érési ideje, de mivel egész évben kapható a boltokban, piacokon, így lemaradni nem tudunk róla. Azonban a szezonban sokkal kedvezőbb áron tudunk hozzájutni a nagyobb mennyiségben kiszerelt zsákos krumplihoz. A különböző fajtákat külön csomagolva árulják. A felkészült háziasszonyok és aki tudja tárolni, ilyenkor szerzi be az egész évre elegendő mennyiségű burgonyát.

Eladó krumpli – étkezési, takarmány

Aki a legzamatosabb, legfinomabb gumókat szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a portékájukat. A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is burgonyát vásárolni. Országszerte számos helyen kínálják az utak mentén a zsákos krumplikat különböző kiszerelésekben. De, bármilyen furcsa, a levendula és gyümölcs szedd magad akciók után, már krumpli szedd magad akciók is vannak. Így aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei, hiszen számos helyen várják a lelkes krumpliszedőket. A helyszínekről és időpontokról érdemes előzetesen interneten keresztül informálódni.

Természetesen étkezési és takarmány burgonya ugyanúgy megtalálható a termelőknél és az interneten kínálva egyaránt.

Az étkezési burgonyák csomagolásán rajta kéne legyen a felhasználási kategóriája is. A különböző fajták főzési típusát a burgonya gumók keményítő tartalma határozza meg. Ennek megfelelően az alábbi kategóriákba sorolják.

A burgonyák felhasználás szerinti 4 kategóriája:

  1. A – saláta burgonya
  2. B – főzésre való fajták
  3. C – sütésre való fajták
  4. D – szétfővő fajták, magas keményítő tartalma miatt főleg ipari célokra hasznosítják, kereskedelmi forgalomban jellemzően nem találkozunk ezzel a fajtával

Burgonya eladó interneten

A szezonban azonban érdemes az interneten ezen túlmenően is nézelődni, ugyanis a szedd magad akciókon kívül rátalálhatunk a hozzánk közel eső krumpli termesztő helyekre, ahol szintén kedvező áron tudjuk beszerezni a téli betevőt. Ráadásul ezzel csökkentjük a környezet terhelését – mint a messziről érkező áruk esetében a szállítás, csomagolás, tárolás, esetleges tartósítás. A helyi termelők ezáltal erősödnek, a vásárló pedig helyi, minőségi terméket kap.

Az újburgonya már május elejétől elérhető a piacokon. Aztán folyamatosan egész évben kapható. A burgonya népszerűségét mutatja, hogy hazánkban a szezonban számos helyen tartanak Burgonyafesztivált, ahová várják az érdeklődőket. A különböző kulturális és gasztronómiai programokon túl vásárlásra is nyílik lehetőség.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom